EXAMEN: STAGIUL PRACTIC DE VARĂ

03.12.2021

În perioada noiembrie-decembrie 2021 în cadrul Centrului Universitar de Simulare în Instruirea Medicală a fost organizată în premieră evaluarea finală la stagiile clinice a studenților USMF ”Nicolae Testemițanu" pentru anul de studii 2020-2021, în conformitate cu Ordinul Rectorului nr. 205-SU din 28.10.2021.

Modalitatea examinării a fost efectuată prin intermediul examenului clinic obiectiv structurat "ОSСЕ” (Objective Structured Ctinical Examination),  o evaluare a performanței studentului, constând din mai multe stații scurte (5-10 minute) în care acesta îndeplinește o sarcină foarte concretă.


Numărul total al studenților trecuți prin această modalitate de evaluare a deprinderilor practice a fost de aproximativ 1300, iar al examinatorilor de 16. Repartizarea automată a studenților în sălile de examinare cu sau fără pacienți standardizați a fost realizată cu ajutorul unu soft propriu, elaborat în cadrul CUSIM, care imediat după înregistrarea acestora oferea posibilitate proprie examinatorilor de gestionare a fluxului de studenți.

Această formă și experiență de organizare a procesului de evaluare finală a fost reflectată cu calificări pozitive și de continuitate atât din partea studenților, cât și a examinatorilor.


10

Noutati externe recente