MedEspera în CUSIM

19.05.2014

    În perioada 15-16 mai curent,  Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală a fost gazdă a peste 500 de studenți și rezidenți, participanți la Congresul Internaţional al Studenţilor şi Tinerilor Medici – MedEspera, ediţia a V-a, desfășurat între 14 și 17 mai la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie “Nicolae Testemițanu” . În cadrul  programului MedEspera  au fost incluse diverse workshop-uri și conferințe precum: Chirurgie laparoscopică prin simulare, Abordarea pacientului cu anafilaxie, Suport vital pediatric de bază, Principii în ultrasonografie,  EKG- cazuri clinice, Protezarea căilor aeriene, Reperfuzia de miocard, Principii de triaj în medicina de urgență, Chirurgia glandei mamare, etc., menite să promoveze oportunităţile de afirmare şi comunicare între colegi, atât pe plan local, cât şi internaţional.

 

    Participanții MedEspera, au rămas impresionați și entuziasmați de cele văzute și practicate în incinta CUSIM, demonstrînd un interes deosebit pentru fiecare activităte derulată în parte.

 

   Verdeș Sorin, student la USMF ”Nicolae Testemițanu”, Chișinău, a menționat că este foarte impresionat de posibilitățile mari pe care le oferă acest centru viitorilor medici, evidențiind că tinerii studenți și rezidenți au nevoie și depind în mare parte de activitatea în CUSIM.

 

   Guy IZHAKI, student la Universitatea de Medicină, Israel, a susținut că ii place totul: tehnologia, infrastructura și echipamentul etc.,,Eu cred că acest centru va fi un bun instrument pentru viitorul studențior și doctorilor”.

 

  Serghei Marguș, student la Universitatea de Stat de Medicină din Grodno,  Belorusia, a specificat că CUSIM-ul este ceva cu totul și cu totul spectaculos. ,,Eu cred că o să mă tot uit la înregistrările de aici, încă vreo două luni. Îmi pare rău că la noi nu există un asemenea centru, nici măcar ceva asemănător. Plec de aici plin de emoții, doar cuvinte de laudă am la adresa centrului dvs.”.


Noutati externe recente