SimOlympic 2015 - premieră competițională în USMF

12.10.2015

În premieră în cadrul Centrului Universitar de Simulare în Instruirea Medicală (CUSIM) al USMF ”Nicolae Testemițanu” a avut loc Olimpiada universitară de simulare – SimOlympic 2015. O noutate educativ-competițională pe plan național, care de altfel și pe plan mondial este o practică apărută în ultimii 2-3 ani. Este o competiție ce implică echipe formate în exclusivitate din studenți (4-5 la număr), care sunt angrenate în gestionarea anumitor situații critice simulate.

În competiție s-au înscris 4 echipe: Animus, PAS, 4 Lives și Punct pe H. Semifinalele au fost însoțite de un spirit competițional de luptă și au decurs ”pe muchie de scenariu”, iar finala s-a dat și cu mai multe scîntei. Pînă la urmă, conform deciziei obiective a unui juriu competent, au învins cei mai buni dintre cei mai buni – echipa 4 Lives.

Evaluarea s-a făcut în baza comunicării, lucrului în echipă, managementul și rezolvarea cazului, corectitudinea abilităților practice, etc. După cum arată practica internațională asemenea evenimente sînt o ocazie desăvîrșită de a demonstra și aplica cunoștințele teoretice în practică. În plus, este o posibilitate de identificare a unei selecționate de studenți a USMF pentru participare la Jocurile Olimpice de Simulare (Global SymOlimpics) de viitor. 

Prima ediție a SymOlimpic, organizată de CUSIM în colaborarea cu ASRM (Asociația Studenţilor şi Rezidenţilor în Medicină) și SSAMM (Societatea pentru Simulare Aplicată în Medicină din Moldova),  a fost consacrată aniversării a 70-a a USMF ”Nicolae Testemițanu”.

Noutati externe recente