Workshopuri MedEspera 2020 în CUSIM

30.09.2020

Congresul internațional medical pentru studenți și tineri medici MedEspera 2020, ediția a VIII-a, consacrată aniversării a 75-a de la fondarea Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a avut loc în perioada 24-26  septembrie. Pe parcursul acestei perioade în cadrul Centrului Universitar de Simulare în Instruirea Medicală al Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” au fost organizate 17 workshopuri cu următoarele tematici: managementul căilor aeriene, suportul vital de bază și avansat pediatric, laparoscopie, ultrasonografie FAST, angiografie coronariană, aplicare catetere și tuburi, abilități practice în ginecologie, nașterea fiziologică, suportul vital de bază, histeroscopie și bronhoscopie.

 Activitățile au avut un caracter mai palpitant și deosebit, deoarece au fost reluate după o perioadă mai îndelungată de sistare conform restricțiilor legate de pandemia COVID-19. Entuziasmul și implicarea atât a studenților, cât și a personalului didactic au fost pe măsură, cu un grad de satisfacție înalt.

Desigur că toată această desfășurare a fost organizată conform ordinelor și instrucțiunilor în vigoare privind măsurile de profilaxie în contextul actual epidemiologic. Rigori pe care reprezentanții comunității universitare au menirea de a le aplică exemplar, ceia ce a și fost demonstrat în practică.

Noutati externe recente