SimOlympic la a 2-a ediție

17.05.2016

În cadrul Congresului internațional al studenților și tinerilor medici MedEspera 2016 a fost organizată Olimpiada universitară de simulare –  SimOlympic 2016, ediția de primăvară. De data aceasta competiția a avut un caracter internațional cu participanți atît din Chișinău, cît și din România.

La start s-au aliniat patru echipe: Medlife și Medix (USMF ”Nicolae Testemițanu”), Villi (Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș) și White Coats (Facultatea de Medicină și Farmacie a Universității „Dunărea de Jos”, Galați). Fiind în exclusivitate studenți din anul VI, aceștea au avut  ca sarcină rezolvarea unei situații critice, desigur regizată și evaluată de un juriu competent în Departamentul simulări de fidelitate înaltă al CUSIM-lui.  

După două semifinale și finala mare, ultima apropo chiar a fost ”mare” deoarece au concurat trei echipe și nu două cum se preconiza inițial. Asemenea situație a urmat grație faptului că echipele din Semifinala 2 s-au duelat cu aceleași forțe și înverșunare și au obținut un punctaj egal.

Cu laurii de învingători s-au învrednicit membrii echipei Medlife.

Atmosfera competițională și implicarea la maxim a tuturor participanților, denotă actualitatea și utilitatea unor asemenea forme de manifestații și aplicare sistemică a metodei de instruire medicală prin simulare.

Pe lîngă Olimpiadă la CUSIM au avut loc și jumătate din numărul total de Workshops-uri din cadrul MedEspera 2016, cu diverse tematici și utilizare a diferitor modalități de simulare. 

Noutati externe recente