RELUAREA INSTRUIRILOR ON-SITE PENTRU STUDENȚI

19.11.2020

Începând cu luna noiembrie în cadrul Centrului Universitar de Simulare în Instruirea Medicală al Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” a fost reluată parțial instruirea on-site. Conform reglementărilor instituționale, regimul mixt de instruire a fost stabilit pentru studenții anilor IV-VI.

Pentru instruirea medicală prin simulare în CUSIM au fost programate șase discipline, inclusiv două debutante: Urologie. Andrologie, Medicina internă. Gastrologie, Obstetrică și ginecologie, Medicina paliativă, Anesteziologie și reanimatologie, Urgențe medicale.


Desfășurarea procesului didactic are loc cu respectarea strictă a ”Instrucțiunii privind măsurile de protecție care trebuie aplicate pentru organizarea activității instituțiilor de învățământ publice și private în contextul epidemiologic al COVID-19”.

Posibilitatea reluării activităților practice la pacienții standardizați și simulatoare, după o perioadă de întrerupere condiționată de realitatea pe care o parcurgem, este catalogată de către beneficiari ca un suflu de speranță și o satisfacție de revenire treptată la normalitate. 

Noutati externe recente