NURSING GERIATRIC – INSTRUIRE ÎN CUSIM

02.06.2017

Continuă colaborările și posibilitățile de instruire a personalului medical mediu în cadrul Centrului Universitar de Simulare în Instruirea Medicală al Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”. Un exemplu recent a fost selectarea CUSIM-ului pentru o zi de instruire din cadrul trening-ului ”Nursing-ul geriatric” organizat de Centrul de excelență în medicină şi farmacie „Raisa Pacalo” în parteneriat cu Universitatea de Medicină din Carolina de Nord Greensboro, SUA. Evenimentul a avut loc în perioada 29 – 31 mai, iar ziua de instruire din CUSIM a fost cea de a 2-a – 30 mai.

Instruirea s-a desfășurat printr-o activitate în trei stații de lucru cu tematici distincte și cu rotații consecutive ale grupurilor. Ca metodă de instruire prin simulare ar fi de menționat utilizarea simulatorului de fidelitate înaltă pentru derularea scenariilor specifice patologilor sistemului respirator. 

La eveniment au participat cadre didactice din colegiile medicale din țară și  asistente medicale din Institutul de Geriatrie si Gerontologie și secțiile geriatrice ale IMSP SCM nr.4. Atât  beneficiarii instruirii medicale prin simulare, cât și lectorii americani, au oferit o notă majoră infrastructurii și modalităților tehnologice ale CUSIM-ului în formarea profesională medicală pentru diverse domenii de activitate.

Noutati externe recente