Vizita Ministrului Educației

12.02.2014

   Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală a avut ca oaspeți delegația Ministerului Educației al Republicii Moldova, în cadrul unui program de vizită la IP Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”. Ministrul educației, Maia Sandu, viceministra educației, Loretta Handrabura și consultantul din cadrul Direcţiei învăţământ superior și dezvoltare a științei, Doina Usaci, au avut ocazia de a face cunoștință cu noile tehnologii metodologice de predare-învățare-evaluare care recent au fost introduse în programul curricular universitar. Excursia a început cu compartimentul Anesteziologie și terapie intensivă al CUSIM, unde oaspeții s-au familiarizat cu dotarea ultramodernă cu echipament medical și educațional a sălilor de simulare și cu conținutul cursului, beneficiarii căruia, în acel moment erau studenții anului VI ai Facultății de Medicină.

    Ulterior oficialii au vizitat Departamentul Pacienți Standardizați și Comunicare, unde li s-a comunicat despre istoricul, prezentul și viitorul metodei pacientului standardizat în Republica Moldova și s-a demonstrat procesul de studii - studenții anului III îşi dezvoltau dexteritățile clinice de bază și abilitățile de comunicare cu pacientul.

   În cadrul compartimentului endo-/laparoscopic, după o scurtă prezentare a simulatoarelor virtuale de fidelitate înaltă din dotare, dna Ministru a „pilotat” simulatorul virtual de chirurgie ORL, specificînd la final că e foarte umană abordarea de învățat pe manechine și nu pe oameni.

 

     ”Sunt impresionată de condițiile create în acest Centru și calitatea resurselor umane. Felicitări! Sperăm să reușim să asigurăm aceleași condiții de instruire în toate instituțiile din țară.”


Ministru al educației, Maia Sandu

 (mesaj lăsat în Cartea Oaspeților CUSIM)
Noutati externe recente