SimOlympics - SESAM 2016

24.06.2016

Reprezentații Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” au participat la Reuniunea anuală a Societății Europene de Simulare Aplicată în Medicină (SESAM) – ediția a 22-a, în perioada 14 – 18 iunie, Lisabona, Portugalia.


Obiectivul major a fost prima participare a echipei de studenți ai Universității noastre la Jocurile olimpice de simulare – SimOlympics 2016. Delegată pentru participare a fost ”4 Lives”, cîștigătoarea ediției naționale a Olimpiadei universitare de simulare de anul trecut.


Echipa noastră, în următoarea componența: Clima Ana, Vladicescu Cristina, Ștepa Cristina, Mititelu Anatolie și Popa Boris,  a concurat destoinic pînă în semifinale, fiind apreciată la capitolul lucru în echipă și intervenție clinică de către juriu și organizatori. Pe lîngă Republica Moldova în semifinale au mai participat reprezentanți din așa țări ca Franța, SUA, Polonia și Ucraina.


Fiind importantă ca actualitate această participare a fost și o nouă experiență internațională pentru studenții noștri, cu alinierea la standardele europene de instruire medicală prin simulare și promovare ulterioară a acestora.

Noutati externe recente