REPREZENTANȚI AI OFICIULUI CONSILIULUI EUROPEI LA CHIȘINĂU LA INSTRUIRE ÎN CUSIM

14.03.2018

În cadrul Centrului Universitar de Simulare în Instruirea Medicală continuă desfășurarea cursurilor tematice prestabilite pentru anul în curs. Recent a avut loc cursul Suport Vital de Bază la care s-a înscris un grup din personalul Oficiului Consiliului Europei la Chișinău. De menționat că acest curs este oferit atât celor cu studii medicale, cât și doritorilor care nu au tangență cu medicina, cum a fost în cazul de față.

 

Pe perioada cursului beneficiarii au învățat și demonstrat abilitățile în evaluarea persoanelor în stop cardio-respirator și în alte stări de urgență medicală,  au definitivat tehnica de resuscitare cardio-respiratorie și au obținut deprinderi de prim ajutor în diverse urgențe medicale (traume, fracturi, arsuri, hemoragii, asfixia cu corp străin, înec etc.). Iar la final au fost evaluați prin participare în scenarii complexe de urgențe medicale aplicate la simulatoarele de înaltă fidelitate.

Satisfacția beneficiarilor a fost una pozitivă, atât pentru oportunitățile infrastructurii și dotării pentru instruire prin simulare,  cât și pentru pregătirea și prestanța instructorilor.

Dumitru Boroda, asistent lingvistic, proiect Consiliul Europei: ”Echipament forte bun și modern. Am aflat foarte multe lucruri utile care îmi vor fi de folos pe viitor și am obținut încrederea că ași putea salva viața unui om.”

Dorogan Inesa, asistentă șefă, Oficiului Consiliului Europei: ”Training-ul este super util pentru orișicare, merită să fie extins, în deosebi cred pentru personalul din școli, grădinițe etc. Este făcut foarte profesionist, limbajul este medical dar unul foarte clar pentru laici, ceia ce demonstrează că persoanele care ne instruiesc sunt în cunoștință de cauză. În general o instruire foarte calitativă și utilă.”

Urmează încă un curs de Suport Vital de Bază pentru personalul Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, de data aceasta cu predare în limba engleză.


Noutati externe recente