SimOlympic 2022 la a 4-a ediție

16.05.2022

În data de 13 mai a fost organizată a 4-a ediție a Olimpiadei universitare de simulare - SimOlympic 2022 în paralel cu Congresul internațional al studenților și tinerilor medici - MedEspera 2022. În competiție au fost implicate echipe formate din studenți mediciniști din anul V, având ca obiectiv gestionarea anumitor situații critice simulate.


Echipe concurente au fost patru: The heroes from the shadows, After Gardă, When ICU again și Med S.A.M.A. Conform unui Program stabilit, după tragerea la sorți au urmat semifinalele, iar cele mai bune două echipe s-au luptat în marea finală. Evaluarea a fost efectuată de către un juriu competent în baza comunicării, lucrului în echipă, managementul și rezolvarea cazului, corectitudinea abilităților practice – manifestate de către participanți.


Toate echipele au dat dovadă de implicare maximă, perseverență și spirit competițional. Cei mai buni, care au acumulat un punctaj maxim și au devenit învingătorii actualei ediții, au fost desemnați membrii echipei When ICU again. 


Asemenea evenimente sânt o ocazie unică de a demonstra și aplica cunoștințele teoretice în practică, iar instruirea medicală prin simulare la etapa universitară de instruire rămâne a fi o metodă complementară cu o pondere semnificativă în programul de învățământ.

Noutati externe recente