MODUL NOU DE INSTRUIRE PENTRU REZIDENȚII DE LA MEDICINA INTERNĂ

10.03.2017

Începând cu anul 2017, medicii rezidenți de la specialitatea Medicnă internă au un modul nou de instruire – Bazele ecografiei. Partea practică a acestuia a avut loc în cadrul Centrului Universitar de Simulare în Instruirea Medicală la simulatorul virtual pentru ultrasonografie, componenta medicină internă.

Rezidenții au avut posibilitatea să însușească elementele-cheie în domeniul ultrasonografiei și să atingă următoarele obiective ale instruirii: dezvoltarea percepției de orientare în structura anatomică spațială a diferitor regiuni ale corpului uman în baza imaginilor ecografice în timp real și interpretarea corectă a datelor ecografice dezvoltând logica clinică și competențele de diagnosticare a diverselor procese patologice ale organelor abdominale şi cavității pleurale. 

În cadrul unui mediu educațional eficient, maximal apropiat de cel profesional de activitate, cu utilizarea simulatorului virtual de fidelitate înaltă și în același timp în condiții de confort psiho-emoțional, medicii rezidenți au obținut cunoștințe și abilități practice inițiale în domeniul ecografiei cu posibilități de aprofundare și dezvoltare ulterioară.

Noutati externe recente