Proiectul Chronex-RD în plină desfășurare

03.06.2014

    Miercuri, 28 mai 2014, în cadrul CUSIM  a demarat una din componentele proiectului comun al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, Universităţii de Stat de Medicina și Farmacie ” Nicolae Testemiţanu” din Chişinău şi Universităţii de Stat de Medicină din Odesa - Abilități Practice în Managementul Maladiilor Cronice. Proiectul dat, presupune un program de activitate în cadrul centrului, cu instruirea a 360 de medici de familie din România, Moldova și Ucraina. Chiar de la început, structura și modalitatea instruirii în CUSIM a impresionat prin capacități și metode diverse de instruire medicală prin simulare, participanții fiind invitați pentru comentarii și sugestii de ajustări și noi modalități de colaborare pe viitor.

 

    Petrache Simona, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”,  Iaşi, a susținut că a rămas plăcut impresionată de modul de organizare ale acestei întruniri, dotările tehnice de înaltă performanță, considerînd că sunt utile pentru deprinderea unor cunoștințe practice atît pentru tinerii studenți cît și pentru medici.

 

    Ternova Victoria, medic de familie, Odesa, a precizat că dotările din cadrul CUSIM sînt de un nivel foarte înalt, organizarea a fost foarte bună și și-ar dori mai mult timp oferit procesului de simulare pe manechine de fidelitate înaltă, avînd în vedere ca activitatea în Departamentul Pacienți Standardizat ar fi mai utilă pentru studenți, decît pentru medici”.

 

   Svetlana Cociu, medic, Centrul Național de Sănătate Publică, Chișinău, a ținut să mulțumească mult pentru posibilitatea implicării în aceste instruiri din cadrul proiectului și pentru efortul enorm depus pentru organizare, dorindu-le multă baftă la ulterioarele grupe de lucru. Cu speranța că ideile apărute pe parcurs în cadrul grupurilor de lucru să fie implementate cu colegii noi și să aibă succes.


Noutati externe recente