INSTRUIREA ASISTENTELOR MEDICALE ÎN RESUSCITAREA CARDIO-VASCULARĂ

23.05.2017

Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală continuă procesul de oferire a serviciilor de instruire medicală diferitor categorii de personal medical, atât superior cât și mediu. Un exemplu de instruire a asistentelor medicale în resuscitarea cardio-vasculară a avut loc în data de 17 mai.

La atelierul de lucru, organizat de Organizația Mondială a Sănătății, au participat 30 de persoane care au fost repartizate în 3 grupuri  pentru activitate în 3 staţii de lucru,  printr-o modalitate de succesiune consecutivă prin rotație:


Stație 1 - Familiarizare cu metoda de instruire medicală prin simulare din cadrul Centrului Universitar de Simulare în Instruirea Medicală.

Stație 2 - Evaluarea pacientului în stări de urgență medicală. Protocol DR’S ABC; Poziția de siguranță. Tehnica respirației artificiale; Tehnica compresiilor cardiace. Resuscitarea cardio-respiratorie.

Stație 3 - Scenarii complexe de urgențe medicale prin simulare de fidelitate înaltă.

Asemenea modalitate de instruire medicală prin simulare, complexă și diversificată, a oferit participanților posibilitatea de conștientizare și dezvoltare a abilităților practice pentru ulterioara aplicare a acestora în situațiile posibile de urgențe medicale din activitatea lor profesională.

Noutati externe recente