URGENȚE OBSTETRICALE – etapa prespital

26.05.2017

Conform Programului formării profesionale continue a medicilor și farmaciștilor pentru anul 2017, în perioada 22 - 23 mai în cadrul Centrului Universitar de Simulare în Instruirea Medicală a avut loc cursul: Urgențe obstetricale – etapa prespital. Acest curs este de asemenea un curs prestabilit al CUSIM - lui oferit în special pentru medicii de urgență și medicii de familie, specialiști care în activitatea lor zilnică se întâlnesc  adesea cu situații de asemenea gen.

Conținutul cursului a pus în discuție și aplicare practică așa aspecte tematice ca management și asistență după naștere oferite mamei și nou-născutului, triaj și transfer, hemoragie postpartum, preeclampsie, eclampsie, bazele resuscitării nou-născutului și elemente de suport vital de bază la gravide. Instruirea a decurs cu aplicarea diverselor metode de instruire prin simulare și desigur a scenariilor complexe de simulare. 

La final beneficiarii, personal medical din diferite stații ale IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, au apreciat modalitatea de instruire și utilitatea pentru aplicare în practică după asemenea cursuri. 

Noutati externe recente