SimOlimpic la a 3-a ediție

05.05.2018

Cea de a 3-a ediție a olimpiadei universitare de simulare - SimOlimpic 2018 a fost organizată în cadrul Congresului internațional al studenților și tinerilor medici - MedEspera 2018. Tradițional în competiție au fost implicate echipe formate în exclusivitate din studenți mediciniști (4-5 la număr), având ca obiectiv gestionarea anumitor situații critice simulate.

De data aceasta echipe concurente au fost trei: Black Code, FiveMed și The Defibrillators. Evaluarea a fost efectuată de către un juriu competent în baza comunicării, lucrului în echipă, managementul și rezolvarea cazului, corectitudinea abilităților practice – manifestate de către participanți.

După o semifinală din care au fost selectate două echipe cu punctaj maxim acumulat, a urmat marea finală. Echipele finaliste au dat dovadă de implicare maximă, perseverență și spirit competițional. Învingători fiind desemnați membrii echipei FiveMed. 

După cum arată practica internațională și mai nou cea națională asemenea evenimente sânt o ocazie unică de a demonstra și aplica cunoștințele teoretice în practică, iar instruirea medicală prin simulare la etapa universitară de instruire rămâne a fi o metodă complementară cu pondere în programul de învățământ.

Noutati externe recente