CURS PERFECTAT ÎN CUSIM

30.01.2020

În perioada 22-24 ianuarie 2020, în cadrul Centrului Universitar de Simulare în Instruirea Medicală al Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” a debutat un curs definitivat de Resuscitare cardio-pulmonară în practica stomatologică. O asemenea formulă a venit în urma experienței pe interior a CUSIM-lui, practicii internaționale cât și a solicitărilor exprimate de către beneficiarii domeniul respectiv.

În final, cursul a căpătat o structură complexă, aplicativă și specifică incluzând pe lângă resuscitarea cardio-pulmonară propriu zisă, utilizarea defibrilatoarelor externe automate și aspecte de conduită în cazul șocului anafilactic. Cursul s-a petrecut într-un mediu organizat, conform metodei de instruire medicală prin simulare, completat cu un scaun stomatologic specific mediului activității zilnice ale medicilor stomatologi.

Satisfacția medicilor după finalizarea cursului a fost de 98,75%, iar ca reflecții ar fi de menționat următoarele:

” - Am fost surprins plăcut de condițiile centrului de simulare și de cunoștințele si abilitățile instructorilor noștri, predau la un nivel destul de prietenos și adaptat la nivelul de cunoștințe ale grupului. În viitor aștept cursuri la care sa mai revin;

- Cursul foarte necesar stomatologilor;

- Pana când, cel mai util curs la care am fost, e tare buna partea cu accentul pe practica;

- Mulțumim mult pentru experiența extraordinara!!!!;

- Totul a fost peste măsura așteptărilor. Bravo! ”.

Noutati externe recente