Anestezia generală inhalatorie: inovație, oportunități, siguranță.

16.02.2016

În perioada 15 februarie – 4 aprilie 2016 în cadrul Centrului Universitar de Simulare în Instruirea Medicală este organizat atelierul de lucru “Anestezia generală inhalatorie: inovație, oportunități, siguranță”. Această instruire este organizată de către Societatea Anesteziologie Reanimatologie din Republica Moldova (SARRM) în colaborare cu Societatea de Simulare Aplicată în Medicină din Moldova (SSAMM).

Cursul oglindește asemenea teme ca: Anestezia Inhalatorie “Pro” şi “Contra”; Anestezia inhalatorie “Low Flow”; Inducţia  şi Menţinerea Anesteziei cu Volatil; Siguranţa pacientului în anestezia inhalatorie; etc..

Instruirea deja a debutat, iar primii beneficiari au dat o apreciere înaltă modalității de instruire medicală prin simulare și în deosebi au rămas frapați de realitatea și posibilitățile simulatorului de fidelitate înaltă, care dezvoltă atît abilităţile practice individuale cît şi cele de lucru în echipă. Simulatorul în cauză este de fapt cel mai performant simulator adult în stare critică, pentru terapie intensivă/anestezie (METI HPS), din dotarea CUSIM-lui.

La final numărul total de medici și medici-rezidenți ATI beneficiari va fi de 35 de persoane. 

Noutati externe recente