FORMAREA FORMATORILOR ÎN SCREENING-UL DE COL UTERIN

26.05.2015

În conformitatea cu prevederile Planului de implementare a Screening-ului de col uterin în Republica Moldova pentru anii 2014-2015 în perioada 18-22 mai 2015, cu susținerea UNFPA, a fost organizat cursul de instruire pentru formarea echipei naționale de formatori.

Sesiunea practică a acestui curs a avut loc în cadrul Centrului Universitar de Simulare în Instruirea Medicală și a constat din Prelevarea testului citologic și Managementul rezultatelor citologice. Ca abilități practice dezvoltate prin aplicarea metodelor de simulare au fost: procesul de recrutare la screening, consilierea pre- și postrecoltare, managementul rezultatelor după examinarea colposcopică sau după tratament, etc. Abordarea a fost individuală pentru fiecare persoană instruită, cu utilizarea metodei pacientului standardizat și a task trainers-urilor specifice domeniului.

Satisfacția beneficiarilor a fost pe măsură cu convingerea fermă că instruirea prin simulare trebuie să devină parte complementară indispensabilă în instruirea și formarea abilităților practice medicale și de comunicare.Noutati externe recente