BOLILE NETRANSMISIBILE ÎN VIZOR

26.03.2019

În perioada 12 – 23 martie 2019, în cadrul proiectul „Viață Sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile” finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) a avut loc Atelierul de formare de formatori „Implementarea pachetului de intervenții esențiale în bolile netransmisibile (PEN) în Republica Moldova”. Evenimentul s-a desfășurat în Centrului Universitar de Simulare în Instruirea Medicală (CUSIM), prin punere la dispoziția proiectului a sălilor de instruire și de examinare a pacienților standardizați în conformitate cu programul sesiunilor de instruire.

În instruiri au participat 50 de medici de familie și asistenți medicali din instituțiile de asistență medicală primară din țară.

Acest proiect este menit să susțină Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova în implementarea reformei în domeniul sănătății, în special în ceea ce privește îmbunătățirea calității serviciilor medicale prestate, cu accentul pe boli netransmisibile, prin implementarea modelelor de îngrijiri integrate și servicii extinse.

Noutati externe recente