CUSIM – ÎMPĂRTĂȘIREA EXPERIENȚEI

30.10.2017

În perioada 24 – 27 octombrie  2017, la solicitarea administrației Universității de Medicină din Ternopol, Ucraina,  o echipă din patru cadre didactice ucrainene au avut parte de un stagiu în cadrul Centrului Universitar de Simulare în Instruirea Medicală. În dorința dezvoltării metodei de instruire medicale prin simulare, echipa a fost multidisciplinară, fiind reprezentată de specialiști din așa domenii ca medicina militară și a calamităților, medicină internă, obstetrică și ginecologie, urgențe medicale.

Grație diversități metodelor și acoperirii tuturor nivelelor de formare profesională medicală, membrilor echipei vizitatoare li s-a oferit posibilitatea de asistare și  implicare în instruirile zilnice din cadrul CUSIM, practic în toate departamentele de activitate educațională. Astfel ei au avut ca ilustrare implementarea și aplicarea metodei de instruire prin simulare la nivel curricular pentru studenți, rezidenți și medici. Iar personalul Centrului nostru a oferit asistență calificată și feedback pe parcursul întregii perioade de lucru.

La final membrii delegației și-au exprimat satisfacția și au accentuat utilitatea perioadei petrecute în cadrul Centrului Universitar de Simulare în Instruirea Medicală al Universității de Stat de Medicină și  Farmacie ”Nicolae Testemițanu”, fiind schițate noi oportunități de colaborare  între universitățile noastre.  Dintre acestea ar fi de menționat instruirea unui grup de personal didactic de la Universitatea de Medicină din Ternopol la cursul - Metode contemporane de instruire medicală, oferit de CUSIM, participarea cu echipe de studenți la Olimpiada universitară de simulare – SimOlympic 2018 din cadrul MedEspera, identificarea și elaborarea proiectelor comune europene de dezvoltare a domeniului educațional nominalizat. 

Noutati externe recente