Proiectul REPEMOL în cadrul CUSIM

06.11.2014

   În perioada 03-08 noiembrie 2014 în incinta Centrului Universitar de Simulare în Instruirea Medicală se derulează în premieră un curs de recertificare a Formatorilor în Suportul Vital Avansat Pediatric în cadrul proiectului ,,Regionalizarea Serviciilor Pediatrice de Urgență și Terapie Intensivă în Republica Moldova” (REPEMOL).

   Cursul dat, la care au participat circa 38 de medici are drept obiectiv perfecționarea calității serviciilor medicale prin dezvoltarea, promovarea și implementarea tehnologiilor moderne de diagnostic și tratament în vederea creșterii șanselor de supravețuire ale nou-născuților.

   Abraham Zinaida, asistentă principală, Institutul Mamei și Copilului, a ținut să precizeze că centrul are un echipament pe potrivă și chiar mai presus decît așteptările noastre. Este bine că aici ai posibilitatea de a te verifica, de a-ți corecta greșelile dacă este nevoie, dobîndind astfel o perfecționare și o satisfacție pe măsură.

   Condrea Ala, șef secție UPU, Bălți, a susținut că centrul este bine echipat, modern, performant și din aspect tehnic, cît și ca aranjament. CUSIM este foarte binevenit, asemenea simulări ar fi utile pentru un medic practician ca minim o data pe simestru.


Noutati externe recente